Born to Run

Bruce Springsteen

prijs: € 27.50

528 pagina's, Paperback

ISBN: 9789077330326


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

‘Ideale rockautobiografie’ - Het Parool

De afgelopen zes jaar heeft Springsteen in stilte en vol overgave zijn levensverhaal opgeschreven. De magie die zijn songteksten zo bijzonder maakt, spat van elke pagina van dit boek af. Met ontwapenende openhartigheid vertelt hij voor het eerst over de persoonlijke problemen die zijn beste werk hebben geïnspireerd.

‘Springsteen wil vooral een eerlijk verhaal vertellen. Net als bij zijn beste concerten heb je aan het eind het gevoel dat hij alles heeft gegeven.’ – The New York Times

TitelBorn to Run
Auteur(s)Bruce Springsteen, Bruce Springsteen
OndertitelMijn verhaal
ISBN9789077330326
Afmetingen231x150x45 mm
Aantal pagina's528
UitgeverSpectrum
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 27.50
BindwijzePaperback
Gewicht814 gram

      Geweldige recensie autobiografie Springsteen

Geschreven op woensdag 28 september 2016 door Bert Wagendorp (de Volkskrant)
Bert Wagendorp schreef in de Volkskrant van 27 september een geweldige recensie over de autobiografie van Bruce Springsteen. Lees 'm hier.
Voeg een recensie toe »

       Openhartige biografie

Geschreven op dinsdag 1 maart 2022 door JH ten Klooster

Prachtig levensverhaal van deze bij leven al legendarische muzikant. Vooral het eerste deel sleepte me mee. De omgeving, armoede, de liefdevolle relatie met zijn moeder en haar familie. Precies de sfeer die zijn eerste pak weg 4 à 5 albums weergeven (nog steeds zijn beste werk vind ik). En de koele relatie met zijn vader, een stugge ogenschijnlijk liefdeloze vader voor wie Bruce naarmate hij ouder wordt, steeds meer begrip krijgt. De tomeloze energie die we van hem kennen, waarmee hij niet opgeeft en in tal van zaaltjes voor een handvol publiek optreed, met steeds wisselende companen. Die sfeer wordt heel mooi neergezet. Ik weet niet of het boek voor een niet-fan ook zo boeiend is, maar ik heb het met veel genoegen gelezen. Het is ook echt uit de mens zelf geschreven, niet door een buitenstaander. Daarom wordt de sfeer ook zo goed getroffen. Ook de duistere kant uit zijn leven gaat hij niet uit de weg. De depressies, donkere momenten, maar ook de kleine dingen die ook zijn leven kunnen opfleuren. Een must voor elke Bruce-liefhebber.