Moraal

Hanno Sauer

prijs: € 29.99

432 pagina's, Paperback

ISBN: 9789403128634


Levertijd: 2-3 werkdagen

Wat maakt ons tot morele wezens? Hoe weten we wat het juiste is? En bestaan er in deze tijd van individualisering nog universele waarden?

We beschikken onmiskenbaar over een moreel geweten, of het nu over straf, godsdienst of gelijkheid gaat, maar hoe is ons morele geweten ontstaan? Lang gold godsdienst als de belangrijkste grondslag voor de moraal, maar in de afgelopen eeuwen is wetenschap steeds belangrijker geworden in ons denken over goed en kwaad. Met name de spectaculaire inzichten uit de evolutiebiologie dwingen ons om anders naar ethische kwesties te kijken.

In dit boek neemt de Duitse filosoof Hanno Sauer ons mee op een reis door de geschiedenis van de menselijke moraal. Hij vertelt het verhaal van ons geweten, vanaf het ontstaan van ons vermogen om samen te werken vijf miljoen jaar geleden tot de polarisatie die ons vandaag in de greep houdt. Op briljante wijze laat hij zien welke biologische, culturele en historische ontwikkelingen onze morele waarden hebben gevormd, juist op het moment van misschien wel hun grootste crisis.

TitelMoraal
Auteur(s)Hanno Sauer
Vertaler(s)Wil Hansen
OndertitelGoed en kwaad van prehistorie tot polarisatie
ISBN9789403128634
Afmetingen230x150x38 mm
Aantal pagina's432
Uitgever
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 29.99
BindwijzePaperback
Gewicht616 gram
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!