De vrouw die terug moest

Lina Bengtsdotter

prijs: € 17.99

320 pagina's, Paperback

ISBN: 9789402700985


Dit boek is vervangen door ISBN 9789402702996. U kunt op de ISBN klikken om naar de pagina van dat boek te gaan.

Op een warme zomeravond verdwijnt de zeventienjarige Annabelle uit het afgelegen dorpje Gullspång. De politie kan geen enkele aanwijzing vinden, haar ouders zijn radeloos.

In Stockholm krijgt de ervaren rechercheur Charline ‘Charlie’ Lager te horen dat zij op de zaak wordt gezet. Met tegenzin gaat Charlie naar Gullspång – het dorp waar ze is geboren. Ze is er sinds haar veertiende niet meer geweest, en met reden. Charlie gedraagt zich namelijk niet zoals men van vrouwen verwacht: veel korte seksuele relaties, geen kinderwens en niet bezig met wat anderen van haar vinden.

Tijdens haar zoektocht naar de waarheid over Annabelle wordt ze hardhandig geconfronteerd met haar eigen verleden, en de geheimen die in Gullspång altijd diep weggestopt werden. Kan ze iets voor de verdwenen Annabelle doen? En kan Charlie zelf nog wel geholpen worden?

‘Door de donkere humor, fascinerende personages en voortreffelijke schrijfstijl staat je met Lina Bengtsdotters boeken altijd veel leesplezier te wachten.’ Camilla Läckberg
 
TitelDe vrouw die terug moest
Auteur(s)Lina Bengtsdotter, Lina Bengtsdotter
Vertaler(s)Ydelet Westra, Ydelet Westra
OndertitelEen Charlie Lager-thriller
ISBN9789402700985
Is vervangen door ISBN9789402702996
Afmetingen215x140x27 mm
Aantal pagina's320
UitgeverHarperCollins
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 17.99
BindwijzePaperback
Gewicht430 gram

      Een beloftevol debuut

Geschreven op dinsdag 22 mei 2018 door Jos
Soms willen uitgeverijen weleens overdrijven; wanneer je de aangeboden fondscatalogi doorneemt zou je moeten geloven dat elk debuut bij elke uitgeverij hét debuut van het jaar is.
Bij HarperCollins is onlangs het boek De vrouw die terug moest van Lina Bengstdotter verschenen. Wij hadden als boekhandel een leesexemplaar ontvangen. Omdat Scandinavische thrillers mij altijd zeer aanspreken – maar helaas toch niet allemaal vijf sterren kunnen ontvangen – heb ik ook dit boek gelezen. En zonder dezelfde op zich nietszeggende superlatieven te gebruiken, is dit echt een aanrader.
Het boek houdt je tot echt bijna het einde toe gevangen naar de ontknoping. De twee door elkaarlopende verhaallijnen storen niet; ze blijken juist de goede spanning op te voeren. En ook al is dit de zoveelste gemankeerde, want teveel drinkende en seksueel losbandige, inspecteur, je sluit het mens toch een beetje in je hart.
Ikzelf kijk in ieder geval uit naar de volgende twee delen. Jawel: het is een trilogie.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!