Vlees en bloed

John Harvey

prijs: € 19.90

384 pagina's, Paperback

ISBN: 9789052900315


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

Nadat hij zijn overspelige vrouw heeft verlaten en met vervroegd pensioen is gegaan, vlucht inspecteur Frank Elder naar de verste uithoek van Engeland. Hij wordt echter achtervolgd door het verleden, en in het bijzonder door de onopgeloste verdwijning van de tiener Susan Blacklock, zestien jaar geleden. Shane Donald en Alan McKeirnan, die een jaar later werden veroordeeld voor de wrede verkrachting van en moord op een andere tiener, blijven voor Elder de hoofdverdachten.
Wanneer Shane vervroegd wordt vrijgelaten maar verdwijnt, neemt het verhaal een andere wending, want kort daarop vindt men opnieuw het lijk van een vermoord meisje. Frank Elder voelt zich nu verplicht zijn veilige haven in Cornwall te verlaten en raakt op cruciale wijze betrokken bij het onderzoek.
Getergd door ansichtkaarten van de moordenaar vecht een steeds wanhopiger wordende Elder tegen zijn eigen demonen, terwijl hij en zijn gezin meedogenloos worden meegezogen in de maalstroom van de misdaad.

JOHN HARVEY (1938) is de auteur van de veelgeprezen Charlie Resnick-reeks.
Vlees en bloed is het eerste deel met inspecteur Frank Elder in de hoofdrol, dat in 2004 de CWA Silver Dagger Award won. John Harvey ontving in 2007 de CWA Cartier Diamond Dagger Award.

Anderen over VLEES EN BLOED:
"Een pakkende en indrukwekkende thriller. Simpelweg het beste wat Harvey tot nu toe geschreven heeft." Mark Billingham
"John Harvey is zonder twijfel een van de beste en dit boek bewijst dat maar weer." Michael Connelly
"John Harvey overtreft zichzelf met dit beklemmende verhaal van misdaden uit het verleden en hun invloed op het heden. Frank Elder is een ingewikkeld maar intrigerend personage. Hopelijk gaan we meer van hem zien." Peter Robinson
TitelVlees en bloed
Auteur(s)John Harvey, John Harvey
Vertaler(s)Kees Willemse, Kees Willemse
ISBN9789052900315
Afmetingen216x142x32 mm
Aantal pagina's384
UitgeverLibrion
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 19.90
BindwijzePaperback
Gewicht504 gram

      Aangrijpend verhaal over wat verlies met mensen doet

Geschreven op woensdag 10 augustus 2016 door Gerda Geven
Ieder mens krijgt op enig moment in z'n leven te maken met verlies. Simpelweg door ouder te worden of, minder simpel, door misdaad. John Harvey schetst op levendige en aangrijpende wijze wat hiervan de gevolgen zijn, voor  Frank Elder, een gepensioneerde rechercheur; voor Shane Donald, een net vrijgelaten misdadiger; voor Helen Blacklock,  de moeder van de vermiste Susan en nog een paar meer. Sommige passages zijn wat erg breed uitgesponnen, maar over het geheel genomen is het een thriller van formaat en verdient het zo hier en daar zelfs het predikaat 'literair'.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!