3Black Heart

Mike Nicol

prijs: € 22.99

416 pagina's, Paperback

ISBN: 9789044532661


Levertijd: 2-3 werkdagen
Het is winter in Kaapstad. Mace Bishop en Pylon Buso beschermen toeristen en politici in de alledaagse routine. Tot op een dag een toerist wordt ontvoerd en de zaak snel uit de hand lijkt te lopen. Bishop moet vechten voor zijn eigen leven. De mooie en onheilspellende Sheemina February ligt immers altijd op de loer om wraak op hem te nemen. Bishops enige hoop is om haar eerder te vinden dan zij hem.
Titel3Black Heart
Auteur(s)Mike Nicol, Mike Nicol
Vertaler(s)Ton Heuvelmans, Ton Heuvelmans
Ondertitelkaapstadtrilogie
ISBN9789044532661
Afmetingen215x135x34 mm
Aantal pagina's416
UitgeverDe Geus
TaalNederlands; Vlaams
Levertijd2-3 werkdagen
Prijs€ 22.99
BindwijzePaperback
Gewicht519 gram

      Bad guys om van te houden

Geschreven op zondag 13 november 2016 door Gerda Geven
De Kaapstad-trilogie van Mike Nicol past in de huidige stijl van bad guys-thrillers. De hoofdpersonen zijn niet per definitie goed. Ze hebben in vroeger tijden misdaden begaan en ook in het heden zijn ze niet helemaal 'clean'. Mace Bishop en zijn vriend en collega Pylon Buso raken in de loop van de drie verhalen steeds meer verstrikt in hun verleden als wapenhandelaren. Ondanks hun grimmige verleden en het feit dat vooral onschuldigen leiden onder de gevolgen hiervan, ga je de mannen gaandeweg waarderen, onder andere om hun liefde en zorg voor hun gezinnen.

De verhalen lezen, door de staccato stijl en de acties waarin de twee mannen verwikkeld raken, lekker vlot. De wendingen in het verhaal zijn misschien niet allemaal even logisch of verrassend, maar ach ... soms moet je gewoon lekker meegaan in de flow.
Het is aan te raden om alle drie de delen te lezen, want in de delen 2 en 3 mis je al snel de nodige informatie uit het verleden van de mannen. En dat is niet voldoende verwerkt in de vervolgdelen. Eigenlijk hadden de drie verhalen gemakkelijk in twee boeken verteld kunnen worden. Maar ja ... een trilogie bekt natuurlijk lekkerder dan deel 1 en deel 2.
Ondanks de kleine minpuntjes vond ik de verhalen goed uitgewerkt en strak verteld. Daar houd ik wel van. 

Ik heb de trilogie in het Engels gelezen. De titels zijn Payback, Killer Country en Black Heart.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!