Zomerlicht, en dan komt de nacht

Jón Kalman Stefánsson

prijs: € 21.99

Hardback

ISBN: 9789026339158


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

In 'Zomerlicht, en dan komt de nacht' schrijft Jón Kalman Stefánsson over een klein IJslands dorp, waar de bewoners dolen in het labyrint van de menselijke ziel. Iedereen strijdt op zijn manier tegen de lethargie, een gevaar dat in de kleine gemeenschap op de loer ligt. Stefánsson schrijft met mededogen over het dorp, waarin de komst van een restaurant met veel wantrouwen wordt bezien en een affaire de gemoederen lang bezighoudt. Het einde van 'Zomerlicht, en dan komt de nacht' van Jón Kalman Stefánsson zal daardoor als een mokerslag aankomen en de lezer niet meer loslaten. 'Stefánsson weet als geen ander het unieke in elke liefdesgeschiedenis te vatten.' - Trouw
TitelZomerlicht, en dan komt de nacht
Auteur(s)Jón Kalman Stefánsson, Jón Kalman Stefánsson
ISBN9789026339158
Afmetingen223x146x28 mm
UitgeverAmbo|Anthos
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 21.99
BindwijzeHardback
Gewicht448 gram

      Zinnen als rivieren

Geschreven op maandag 14 mei 2018 door Jos
Met Zomerlicht, en dan komt de nacht heeft Jón Kalman Stefánsson een boek geschreven dat je van begin tot eind in de greep houdt. En waarom? Het bijzondere aan dit boek vind ik de ontzettend mooie zinnen die hij heeft weten neer te zetten (dus ook dank aan de vertaler Marcel Otten). De zinnen slingeren door het boek, geven het vaart, maar ook de nodige rust zoals een rivier die je kan geven.
Nergens boet het boek, waarin een kleine gemeenschap aan de IJslandse kust beschreven wordt, aan kracht in. Meeleven met de personages maakt Stefánsson uiterst aangenaam.
Ook voor dit boek geldt: wil je een keer iets ánders lezen, lees dit boek.
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!