De acht bergen

Paolo Cognetti

prijs: € 20.99

224 pagina's, Hardback

ISBN: 9789023466413


Dit artikel kan helaas niet besteld worden.

WINNAAR VAN DE PREMIO STREGA 2017

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is chemicus, en gefrustreerd door zijn baan. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer er tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Val d’Aosta, waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens, en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.
TitelDe acht bergen
Auteur(s)Paolo Cognetti, Paolo Cognetti
Vertaler(s)Yond Boeke, Yond Boeke, Patty Krone, Patty Krone
ISBN9789023466413
Afmetingen222x145x23 mm
Aantal pagina's224
UitgeverBezige Bij b.v., Uitgeverij De
TaalNederlands; Vlaams
LevertijdNiet meer leverbaar
Prijs€ 20.99
BindwijzeHardback
Gewicht408 gram

      Een tijdloze aanrader

Geschreven op maandag 14 mei 2018 door Jos
Enkele jaren geleden was ik overdonderd door het boek Stoner van John Williams; een titel uit 1965, opnieuw in vertaling uitgegeven in Nederland. (Nog niet gelezen? Het boek is tijdloos, dus: doen!). Ik wilde – dus – ook zijn andere boek lezen: Butcher's Crossing; een titel uit 1960 (ook opnieuw in het Nederlands uitgegeven). Butcher's Crossing is een boek over bizons en het jagen en wachten daarop; verder gebeurd er weinig. “In één adem” gelezen. Maar ik heb niets met bizons!
Ik heb ook niets met Italiaanse bergen. Maar ik heb zelden zo'n prachtig boek gelezen als De acht bergen van Paolo Cognetti. De eerste 30 pagina's moest ik dóór, maar daarna móest ik door. Stoppen viel zwaar, maar De acht bergen is een boek dat ik met heel veel plezier heb gelezen. Wat een prachtige stijl, wat een mooie zinnen. Een (weer) tijdloze aanrader!
 
Voeg een recensie toe »

Recensies

Er zijn nog geen recensies van klanten voor dit boek. Wees de eerste!